Misleidende kaas

5 nov

Ik was op het internet aan het zoeken naar artikelen over onverantwoorde kids marketing en ja hoor daar was er weer één. Weer een bedrijf die de belangen van verantwoorde kids marketing niet in ziet. Een onverstandige zet van dit bedrijf, want de negatieve reacties zijn ondertussen niet meer te tellen. Het wordt zelfs aangemoedigd om protest mails naar ERU te sturen.

ERU kindersmeerkaas, een gezonde smeerkaas voor kinderen vanaf 6 maanden. Althans dat is wat ze je laten geloven. Deze smeerkaas is namelijk helemaal niet zo gezond voor kinderen vanaf 6 maanden, hij is juist heel ongezond.

Wat maakt deze smeerkaas dan zo ongezond? Het ongezonde aspect van de smeerkaas staat overal vermeldt. ERU kindersmeerkaas is een smeerkaas met 12% minder vet dan andere smeerkazen. Dit klinkt misschien heel gezond, maar dit is het zeker niet.

Kinderen hebben deze vetten juist hard nodig, om goed te kunnen opgroeien en sterk te worden. Vooral kinderen vanaf 6 maanden hebben deze vetten hard nodig. En dat is nog niet alles. De smeerkaas bevat ook nog eens veel meer zout dan andere smeerkazen. Te veel zout is helemaal niet goed voor kinderen. Met deze hoeveelheid zout zouden kinderen niet meer dan 2 boterhammen per week met de smeerkaas mogen eten.

En om het extra aantrekkelijk voor kinderen te maken, gebruiken ze een leuke speelse grijze muis om het product te promoten. Zo een icoon is natuurlijk hartstikke aantrekkelijk voor kinderen. En vergeet daarbij ook niet de leuke kleurplaten die Jimmy de muis heeft voor de kinderen. Of de kleurwedstrijd met als prijs een kids pakket. Daarbij is de gezondheid van een kind een belangrijk aspect voor ouders. Kortom twee factoren die zowel de ouders als de kinderen beïnvloeden.

Ik vind dit een erge vorm van misleidende marketing. Ze geven ouders de indruk dat het een gezonde smeerkaas is door het weinig aantal vetten. Vet staat nou eenmaal bekend als iets dat ongezond is.

Een zeer onverantwoorde actie van ERU.

Wat is jou mening over deze onverantwoorde marketing?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: