Baby’s nu al een smartphone?

15 Okt

Mijn kleine neefje is vorige week 2 jaar geworden en aankomend weekend viert hij zijn verjaardag. Ik sloeg daarom vandaag het Bart Smit krantje open (de dikke editie was al op de deurmat gevallen, aangezien de sinterklaastijd eraan zit te komen). Ik zag daarin het volgende product staan:

Baby smartphone
De kinderen van tegenwoordig groeien op met overal tablets, smartphones en laptops om hun heen. Veel kinderen leren eerst om te typen alvorens zij kunnen schrijven. De ouders voelen zich ook steeds meer op hun gemak, dat hun kinderen deze technologische producten in hun bezit hebben.

ANALYSIS: Inside the children's tablet market
Maar om zelfs baby’s met een speelgoed smartphone te laten spelen, in plaats van met een kleurrijke rammelaar, gaat mij te ver. De baby smartphone ziet er hetzelfde uit als het design van de iPhone van Apple. Dit is allemaal expres gedaan, zodat zelfs baby’s al met het product, de design en onbewust met het merk bekend raken.

Dat kinderen al op jonge leeftijd met deze technische producten in aanraking komen is bijna onvermijdelijk door de digitalisering van deze tijd. Baby’s daarentegen moeten gewoon als baby’s behandeld worden en niet als marketingdoelgroep. Ik raad het ouders daarom ook sterk af om dit soort speelgoed te kopen en deze markt daarmee te stimuleren.

Ben jij het hier ook mee eens of juist totaal niet? Geef een reactie en deel je mening!

Lees ook mijn blog over ‘50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e’ voor leuke buitenspeeltips om de kinderen achter het scherm vandaan te halen!

Advertenties

2 Reacties to “Baby’s nu al een smartphone?”

  1. eventmarketingdl 16/10/2012 bij 12:05 #

    Ik ben het helemaal met jou eens, kleine kinderen horen te spelen en te bewegen, en niet op de bank naar een schermpje te kijken!

  2. R. 02/11/2012 bij 14:55 #

    Persoonlijk stoort het mij niet, zolang het een speelgoed apparaat blijft. Wanneer het gebruikt wordt voor kleuren etc. maar anders is het inderdaad een stap te ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: